
Szybkie danie – całość zajęło mi ok. 30 min. Jeśli nie musicie lecieć do sklepu po składniki, to róbcie bo pyszne, choć niezbyt dietetyczne danie.
Składniki :
- kilka plasterków schabu (nie muszą być wybitnie duże)
- ser żółty (twardy, ostry – u mnie Stary Olender)
- masło (do smażenia)
- pieprz, sól, mąka
- brokuły, ziemniaki, oliwa – jeśli robicie całe danie – jak na poniższym przykładzie
Plastry schabu musimy rozbić, ser kroimy w mniejsze kawałki lub grube plastry (na tyle duże aby w całości się zmieściły wewnątrz naszego schabu) i układamy go na plastrach mięsa. Zamykamy kieszonkę dociskając. Panierujemy mąką z dwóch stron i smażymy na rozgrzanym maśle z każdej strony po 4-5 min.
Możecie podać z dowolnymi dodatkami – ja przygotowałem smażone ziemniaki i gotowane (przez chwilkę) brokuły.