Roladki z ciasta francuskiego

Roladki z ciasta francuskiego

Prosta, szybka przekąska na niespodziewaną wizytę gości lub nudę przed TV (alternatywa dla Chips`ów).

Potrzebujemy :

  • ciasto francuskie
  • kilka plasterków szynki parmeńskiej (lub innej)
  • suszone pomidory (w oliwie)
  • ser żółty

Na kawałku ciasta francuskiego rozkładamy równomiernie szynkę, na to (pocięte w mniejsze kawałki i odsączone z oleju) suszone pomidory, a na samą górę posypujemy odrobiną tartego, żółtego sera.  Całość rolujemy i taką roladę tniemy na plastry o szerokości ok. 2-3 cm. Pocięte plastry układamy na blasze lub w szerokim naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (ok. 180 st.) na kilkanaście minut.

 

Pozostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany aby dodać komentarz.